UITGESTELD ! KIEREWIET

"APRES SKI” VERVANGT “KIEREWIET”

VOORJAAR 2021: “KIEREWIET” UITGESTELD

Aan het begin van de Coronacrisis konden we enthousiast een nieuwe periode prikken voor deze productie: april/mei 2021. Afgelopen vrijdag vernamen wij, samen met u, dat indoor evenementen nog minstens uitgesloten zijn tot 1 mei aanstaande. Hoewel wij het volste begrip voor deze beslissing hebben, maakt deze situatie het voor ons onmogelijk om KIEREWIET alsnog in première te laten gaan in het huidige seizoen.

De kalender is ondertussen niet alleen voor ons theater, maar voor de gehele Cultuursector een complexe puzzel geworden. Met veel spijt moeten we daarom beslissen om KIEREWIET uit te stellen naar een nog onbekende periode.

Maar geen nood, we hebben ook goed nieuws…!

VOORJAAR 2022: “APRES SKI” VERVANGT “KIEREWIET”

Met gezonde trots kondigen we vandaag al een gloednieuwe komedie aan in het voorjaar van 2022 met dezelfde cast van KIEREWIET! APRES SKI wordt een heerlijk blijspel zoals u van De Komedie Compagnie gewend bent, geschreven door Stany Crets.

U hoeft dus vandaag helemaal niks te doen, uw tickets van KIEREWIET worden moeiteloos overgeboekt naar APRES SKI, zodat u terug zeker bent van uw favoriete zitje in Theater Elckerlyc. Carry Goossens, Dirk Lavrysen, Dirk Van Vooren, Linda De Ridder, Greet Rouffaer, Vicky Florus en Lea Witvrouwen staan alvast te popelen om u te trakteren op een avondje bulder lachen!

#staysafe #samentegencorona


Een zotte komedie

Zot zijn doet geen zeer... Zo maakt Dokter Hofkens -een beroemde psychiater- er zijn zaak van om mensen van hun tics af te helpen. Zes personen komen tegelijk in de wachtzaal terecht, net wanneer Dokter Hofkens lang op zich laat wachten... Zo ontmoet Fred (met het  syndroom van Gilles de la Tourette) in de wachtzaal onder andere Fons (met een cijfermanie). Zeker met Blanche (smetvrees) erbij, alsook Maria (die in niets gelooft behalve  in God), belooft de wachtzaal gezellig druk te worden. Zij verwelkomen later ook Bob (die nooit over lijnen durft stappen), net als Lili (die alles twee keren zegt, die alles twee keren zegt).

Ze vormen al snel een gezellig groep bij elkaar met een gezonde (ahum...) portie aan tics! Zonder enig nieuws over de komst van de dokter, besluiten ze alvast om zelf een groepstherapie op te starten. Zodoende duurt het echter niet lang vooraleer ze allemaal... kierewiet worden! Zeg nu zelf: het verbaast niets dat na menig internationale versies van deze theaterkomedie het stuk ook verfilmd werd onder de titel “TOC TOC”. Zorgt de Franse schrijver Laurent Baffie voor een hilarisch avondje uit met deze geschifte komedie over mensen van vlees en bloed? Zeg dat wel! Zal u de tics waaraan de personages lijden misschien herkennen, zelf misschien ondervinden? Zeer zeker! Zal u ze toch lachwekkend vinden bij een ander? Zeker en vast! Zo biedt Theatertainment u een amusante manier om aan te tonen dat er aan iedereen wel eens iets kan schelen, maar dat zoiets ons net uniek maakt.

Ziet u, álles kan een tic zijn...

Zelfs iedere zin met een ‘Z’ beginnen!

*Zucht*