Algemene info

In 2017 bestond Theater Elckerlyc 60 jaar en kent ondertussen een rijke geschiedenis. Dit theater heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot één van de belangrijkste podia in de ruime regio Antwerpen met in seizoen 2017-2018 een publieksbereik van meer dan 127.000 bezoekers die hun weg vonden naar ruim 200 voorstellingen binnen verschillende professionele theaterdisciplines. Daarmee is Theater Elckerlyc een belangrijk trefpunt geworden van de gemeenschap en niet meer weg te denken uit de Antwerpse samenleving.

“Theater Elckerlyc is een belangrijk trefpunt geworden van de Antwerpse gemeenschap”

Een bezoek aan Theater Elckerlyc met het rode pluche en de bijzondere programmering is een ervaring op zich. Alle medewerkers staan klaar om het publiek het meest gastvrije ‘avondje uit’ te bezorgen. 

Het theater beschikt over een prachtige zaal met een perfecte akoestiek en een theatertoren. De zaal is geschikt voor diverse types voorstellingen en biedt plaats aan een zittend publiek van maximum 813 toeschouwers. Het theater beschikt ook over een ruime multifunctionele feestzaal die occasioneel kan worden ingeschakeld als receptieruimte, VIP ruimte of als pop-up restaurant.

Theater Elckerlyc biedt een podium aan diverse soorten voorstellingen: musicals, komedies, toneelklassiekers, dans- en jeugdvoorstellingen. Tot slot zoeken we actieve verbinding met het bedrijfsleven door het theater open te stellen voor congressen, seminars en andere bedrijfsevents. Het theater is immers uitermate geschikt voor het organiseren van productvoorstellingen, seminaries, teambuilding, enz.

“Een prachtig auditorium die in de sector al lang meer is geworden dan louter een zaal.”

Vertellen en verbinden zijn twee termen die we actief mee nemen in de strategie waarmee we dit theater runnen: Nadrukkelijk VERTELLEN via onze marketing wie we zijn, wat we doen, hoe we dat doen en waarom; en onze activiteiten VERBINDEN met ons bestaand & nieuw publiek en met onze culturele, maatschappelijke en zakelijke partners. Daarmee zorgen we voor meer binding in stad en streek en vergroten we onze maatschappelijke relevantie.

MISSIE

Theater Elckerlyc presenteert een zo breed mogelijk, kwalitatief hoogstaand programma op het gebied van professionele theaterkunst voor een zo breed en groot mogelijk publiek in Antwerpen en de ruime omgeving in een gastvrije en servicegerichte omgeving binnen een optimale culturele en zakelijke exploitatie.

Onze gehele programmering spreekt elk seizoen een groot en divers publiek aan op lokaal en nationaal niveau. Theater Elckerlyc neemt elk individu van het publiek daarbij serieus: we beschouwen onze toeschouwers niet als een abstracte entiteit die we met sluwe marketing kunnen omvormen tot klanten, maar als mensen waarmee we een waarachtige dialoog en een vertrouwensvolle relatie opbouwen.

VISIE

Wij koesteren al het moois dat theater te bieden heeft en verwerken het in alles wat we doen. Wij willen daarbij klasse uitstralen, interesse opwekken, een publiek vermaken en diverse groepen mensen amuseren. Wij creëren daarbij een meerwaarde met onze warme gastvrijheid en willen vooral norm bepaler zijn binnen de sector. Wij zijn een theater met een hart voor iedereen met als passende slogan: “Beleef het samen”.

Wij prikkelen de geest en strelen de ogen en oren met het beste dat er momenteel op de markt is op vlak van populair theater. Theater Elckerlyc heeft een nationaal profiel dat grensoverschrijdend samenwerkt met andere commerciële producenten uit verschillende provincies. Het theater biedt voorstellingen voor een groot publiek en is een plek voor talentontwikkeling van jonge makers, maar ook voor old masters die zich willen blijven vernieuwen en hun ervaring delen en doorgeven.