Theatertainment is genoodzaakt komedie 'Kierewiet' uit te stellen tot volgend theaterseizoen

18 mrt 2020

Vorige week pakte Theatertainment nog uit met een persconferentie in Berchem, maar vandaag heeft het Coronavirus ook het team van de komedie "Kierewiet" gedwongen tot "omdenken". De voorziene première van 10 april gaat niet door.

Gezondheid gaat voor op alles. Theatertainment en De Komedie Compagnie nemen het risico niet, noch voor de repetererende cast, noch voor het publiek. In goed overleg met regisseur Stany Crets en cast heeft producent Theatertainment de voorstelling uitgesteld naar komend theaterseizoen. Iedereen zal opnieuw van de partij zijn. Er waren ondertussen al 6.000 tickets verkocht. Al deze tickethouders zullen gecontacteerd worden en omgeboekt naar een nieuwe speeldatum vanaf 30 april 2021 in Theater Elckerlyc in Antwerpen.

Zaakvoerders Nico Warrinnier en Dirk Van Vooren staan 100% achter deze bijzonder zware beslissing : "We gaan er met ons team alles aan doen om iedereen die een kaartje kocht op de best mogelijke manier om te boeken. De repetitieperiode verder zetten in deze omstandigheden is tegen alle maatregelen in. We nemen daarom als producent onze verantwoordelijkheid en geven afspraak voor deze komedie in april 2021. Dat is nog lang, maar deze productie meer dan een jaar uitstellen heeft uitsluitend met agenda's te maken. We wilden deze topcast terug samenbrengen en dat was de enige mogelijkheid. Zorg goed voor elkaar, volg de gezondheidsrichtlijnen nauwgezet op en weet : uitgesteld is zeker niet afgelast !"

De cast bestaat uit Carry Goossens, Dirk Van Vooren, Dirk Lavrysen, Greet Rouffaer, Linda De Ridder, Vicky Florus en Lea Witvrouwen. De speeldata vanaf 10 april tot en met 3 mei 2020 zijn NIET meer geldig. De nieuwe speeldata is vanaf vrijdag 30 april 2021 tot en met zondag 23 mei 2021. 

Bron: Krant van West-Vlaanderen