Kamiel Spiessens duikt theaters in met fonkelnieuwe show ‘Spiessens spartelt’

20 feb 2024

Chris Van den Durpel (63) kruipt ook in 2024 weer in de huid van z’n iconische typetje Kamiel Spiessens. Dat maakte de acteur vandaag bekend in het Gentse Capitole. De nieuwe show heet ‘Spiessens spartelt’ en gaat in oktober in première.

Spiessens maakte twee jaar geleden z'n comeback op het theaterpodium. Die viel in de smaak, vandaar dat een tweede show niet lang op zich laat wachten. In ‘Spiessens spartelt’ vraagt Kamiel zich af wat hij tegenwoordig nog mag en kan, en wat niet. “Iedereen spartelt: onze ministers, de boeren, Jacky Lafon in ‘Hotel Romantiek. En ook ik. Maar er is goed nieuws: zolang we spartelen, leven we nog’”, grapte hij op de persconferentie.

Het typetje laat ook in z’n ziel kijken en vertelt over z’n kindertijd en alle hindernissen die onderweg op z'n pad kwamen. “De vorige show ging over de aftakeling van het milieu, nu gaat het over m’n eigen aftakeling”, vertelde Kamiel nog. “Wat er nog aan bod komt? De miserie van de gewone mens. BV’s komen niet ter sprake, die zie je al genoeg op tv.”

Spiessens verklapte ook dat er een speciale verrassingsgast aanwezig zal zijn tijdens de nieuwe voorstelling. Of hij een ander typetje vanonder het stof haalt, wilde hij echter niet verklappen.

‘Spiessens spartelt’ gaat in oktober in première in Dendermonde. Tickets en info via www.comedyshows.be.

Bron: HLN