Ianthe Tavernier speelt schlagerzangeres Maura Mynn die slippertje heeft met slager

15 mei 2024

De repetities zijn volop aan de gang, maar de boel wordt geregeld stilgelegd. Dat krijg je als de acteurs zelf zoveel plezier beleven. “Ik denk dat het voor ons ook nodig is om al eens te lachen. We moeten voelen hoe de mensen reageren. Als wij niet lachen bij de repetities, dan lacht het publiek ook niet bij de voorstelling”, maakt Ianthe Tavernier zich sterk.

Van Les Misérables tot De Buurtpolitie: ze heeft al heel wat watertjes doorzwommen maar nu staat ze in een heuse komedie. “Ik zie mezelf nog niet als comedy-actrice. En hier sta ik nu, naast meesters in de kunst. Dat is natuurlijk heel spannend, maar ik leer vooral heel veel bij”, stelt Ianthe tevreden vast.

In de nieuwe komedie heeft een Vlaamse slager (Patrick Onzia) een scheve schaats gereden. Op een beurs offreerde hij bitterballen aan de Nederlandse schlagerzangeres Maura Mynn (Ianthe Tavernier) en van het één kwam het ander. Een stevige slipper die de slager liever geheimhoudt voor zijn vrouw (Evelien Van Hamme) en de klanten (allemaal gespeeld door Maarten Bosmans). Maar als de zangeres komt optreden tijdens de plaatselijke braderie, stapt ze met haar koffers de slagerij binnen. De slager doet een beroep op zijn trouwe huurder (Dirk Van Vooren) om de nodige leugens te verzinnen, zodat vrouwlief niet achter het bedrog komt.

Om een Nederlandse te spelen, moet Ianthe uit haar geheugen putten. “Dankzij vier jaar studeren in Tilburg praat ik zeker een mondje Nederlands, al moest ik het wel even opfrissen. Mijn voornaamste zorg is dat mijn Nederlands niet té fout klinkt. Het is al een comedy, er wordt al speels omgegaan met het schlagergegeven, dan moet mijn Nederlands wel geloofwaardig zijn. En dat is niet evident”, beseft Ianthe. Ze speelde eerder al eens een schlagerzangeres in Iedereen Beroemd, dus de stijl is haar niet helemaal vreemd.

“Met Les Copines, het groepje dat ik vorm met Isabelle A en Helle Vanderheyden, doen we ook altijd een schlagermedley. Die muziek wekt zoveel vrolijkheid op, er barst dan altijd een feestje los. Wij amuseren ons op het podium, in de zaal zingen de mensen mee en ze doen een polonaise. Met Lindsay nam ik vijf jaar geleden de single Niets houdt ons nog tegen op, een cover van Walking on sunshine. Dus ik deed wel al dingen met schlager. Maar mijn hart ligt toch meer bij musical en popmuziek. Ik denk dus niet dat er op dat vlak een carrière op me wacht. Hoewel, misschien word ik door deze show nog wel opgepikt, wie weet”, lacht Ianthe.

Het is intussen al de tweede keer dat een liedje speciaal voor haar wordt geschreven. “Het is natuurlijk heel cool als zoiets gebeurt. In Iedereen Beroemd schreef Jelle Cleymans het nummer Vuur voor mijn personage. Nu is het Manu Jacobs, ook onze regisseur, die een liedje componeerde voor Maura Mynn, de rol die ik speel. Ik ga het nummer, op en top schlager en dus eigenlijk ook wel een beetje fout, niet volledig zingen in de voorstelling. Maar we sluiten wel af met een heel leuke schlagermedley, waarin ieder van ons een solo heeft. Ik ben er zeker van dat de mensen met een heel goed gevoel naar huis zullen gaan”, klinkt het overtuigd. Een goed gekruid detail: zangeres Laura Lynn weet nog niet dat er binnenkort tijdelijk een collega met de naam Maura Mynn op de planken staat.

De Schlagerij, van 24 mei tot 16 juni in Theater Elckerlyc, www.backstage-producties.be

Bron: GVA

Schlagerij cast