Iconische Rosa Vermeulen maakt comeback: “Mocht er geen probleemke zijn met James Cooke, zou hij mogen langskomen”

11 jun 2019

Het iconische personage Rosa Vermeulen uit Erpe-Mere wordt volgend jaar van onder het stof gehaald voor een theatershow die 90 rozen voor Rosazal heten. Samen met haar zoon Modest zal Rosa net als toen bv’s ontvangen voor een goed gesprek. Op haar negentigste is Rosa duidelijk nog niets van haar energie verloren, en ze zou heel graag eens met James Cooke in bed duiken, zo vertelt ze ons. “Mocht er geen probleemke mee zijn.”

‘Toen’, dat waren de jaren 1995 en 96 toen Rosa en Modest razend populaire tv-figuren waren. Op het toenmalige TV1 hadden ze een eigen show waarin ze elke week een bekende Vlaming op de sofa kregen. Rosa, gespeeld door Walter Baele, leidde vanaf dan een sluimerend bestaan, met dien verstande dat ze in 2003 en 2004 nog eens van stal werd gehaald om een programma rond vijftig jaar openbare omroep in te leiden. Modest (een rol van Kurt Defrancq) had dan weer enkele jaren een rubriek in het Tour-journaal van de VRT.

De voorstelling van de theatershow vond gisteren plaats in Erpe-Mere, het Oost-Vlaamse dorp waar Rosa zogenaamd vandaan komt. In café Elckerlyc werd Rosa’s 90ste verjaardag gevierd en dat was de ideale gelegenheid om het nieuws bekend te maken. De voorstellingen zullen overigens in Theater Elckerlyc plaatsvinden, maar dan in Antwerpen. De première is voorzien voor 8 mei 2020, nu zijn er al zeven voorstellingen gepland.

Bron: Het Nieuwsblad

Iconische Rosa Vermeulen maakt comeback: “Mocht er geen probleemke zijn met James Cooke, zou hij mogen langskomen”