VERPLAATST ! URBANUS, De musical

DE VOORSTELLINGEN VAN OKTOBER 2020 ZIJN VERPLAATST NAAR OKTOBER 2021 IN STADSSCHOUWBURG ANTWERPEN

Een volledig nieuwe voorstelling maken, vraagt intens samen-werken. Dat is momenteel erg moeilijk. We stellen daarom de voorstelling een jaar uit. ‘Urbanus, de musical’ speelt vanaf oktober 2021 in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Ethias Theater, Hasselt.

Alle ticketkopers krijgen eerstdaags een mail van Tele Ticket Service of Ticketbalie. Onze bijzondere dank gaat naar de hele cast, die allemaal aan boord blijven.

UPDATES: https://deepbridge.be/nieuws/coronaupdate


Keiveel strips, miljarden liedjes, een berg sketches, triljoenen zaalshows en één Urbanus: dat vraagt om vereeuwigd te worden in een musical. Op basis van heel het geschifte oeuvre van Urbanus en lijftekenaar Willy Linthout schrijft en regisseert Stany Crets een gloednieuwe musical voor de jeugd van 2 tot 215. We hebben nog geen tagline, maar ‘onnozelste musical van deze eeuw en de volgende’ klinkt alvast niet slecht. Maak in levende lijve kennis met Urbanus’ ouders Eufrazie en Cesar, met Amedee en Nabuko Donosor, met de hittentitten, met Miss Pussy en vele andere rare kwieten.

We beloven keitoffe ‘liekes’, vieze moppen, stomme verhaalwendingen en sexy meiskes. Komt dat zien, komt dat zien! Ook als u niet houdt van madammen met een bontjas!

“Toen Stany Crets me vroeg een ‘Urbanus’ musical te maken, zei ik meteen ‘ja’. Maar met de duidelijke afspraak dat ik niet zelf de rol van Urbanus zou moeten vertolken. Daar ben ik veel te beschaamd voor.”
-
Urbanus

Lijftekenaar Willy Linthout, die ook de decors zal ontwerpen, en Urbanus zullen nauw betrokken worden bij het ontwikkelen van de voorstelling.

Urbanus: Op de vraag in hoeverre Urbanus inspraak in het stuk wilde, zei hij: “Tekenaar Willy Linthout en ik mogen allebei supervisie doen, gewoon omdat wij de karakters door en door kennen en nu al meer dan 177 verhalen hebben verzonnen. Wat maakt dat we ons een vrijgeleide toe-eigenen om Stany wat lappen te geven als hij begint te dwalen”

  FAMILYTICKET* Tollembeekstoelen** Cat. 1 Cat. 2 Cat. 3
WEEKPRIJZEN*** € 150 € 57 € 47 € 37 € 32
WEEKENDPRIJZEN*** € 175 € 62 € 52 € 42 € 37

 

*Met het Family Ticket ga je extra voordelig naar deze voorstelling met de hele familie (4 categorie 1-tickets). Family Tickets zijn niet cumuleerbaar met andere kortingen.

**Tollembeekstoelen: inclusief de beste plaatsen in de zaal en een  Urbanus Goodie per 2 personen.

***Boek uw tickets voor de Try-out en ontvang een korting van € 10!