KAMIEL SPIESSENS

Spiessens spijbelt

In zijn voorstelling “Spiessens spijbelt” brengt Kamiel Spiessens in zijn geheel eigen stijl ons zijn visie op de klimaatsproblematiek. Natuurlijk zullen verschillende andere typetjes eveneens de revue passeren… Wie wil er immers de mening van o.a. Jimmy B., Snelle Eddy en Ronny King over deze materie niet kennen!

Greta Thunberg en Anuna De Wever hebben hun best gedaan. Maar toen zelfs Covid-19 amper het klimaat kon beïnvloeden, werd het bittere ernst. Slechts één man kan ons nog redden. De grootste influencer sinds Godfried Van Bouillon: Kamiel Spiessens! Er is misschien geen Planeet B, maar er is wel een Plan K.

Chris Van den Durpel

Chris Van den Durpel werd bekend met zijn zelfbedachte typetjes als Kamiel Spiessens, Jimmy B, Snelle Eddy, Ronny King en Firmin Crets. Die traden op in verschillende TV-programma’s (oa. De Drie wijzen, Chris & Co, Typisch Chris, Jimmy B.-show, e.a.) en films zoals Oesje (als Kamiel Spiessens) en Firmin. Deze kaskrakers gelden nog steeds als klassiekers. Daarenboven staat Oesje met meer dan 700.000 kijkers in de top 10 van meest bekeken Vlaamse films. Op muzikaal vlak maakte Chris met “Het isj ni moeilijk, het isj gemakkelijk!”, “Kamiel Goes classic” (als Kamiel Spiessens), “Ik ben een vent!” en “Zo macho!” (als Jimmy B) top 3 hits in Vlaanderen. Chris Van den Durpel is een icoon van de Vlaamse humor!