Boek uw tickets voor de TRY-OUTS of de voordeelnamiddag van 17 oktober om 14u00 en geniet van een extra voordelige prijzen!*

Dit najaar haalt productiehuis Deep Bridge de Vlaamse musicalversie van het iconische stuk ‘La Cage Aux Folles’ naar het gezelligste stadstheater van Antwerpen, Theater Elckerlyc. Het van oorsprong Franse toneelstuk werd over de jaren al ontelbare keren vertaald en verfilmd maar tot een Vlaamse musicalversie kwam het nog niet. Tot nu.

HET VERHAAL

Het stuk speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin (Koen Crucke) en Georges (Johny Voners) leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Côte d’Azur. Hier runnen ze de befaamde nachtclub ‘La Cage Aux Folles’ waar Albin de grote hit is met zijn travestie act als ‘ZaZa’. Wanneer de zoon van Georges aankondigt te willen trouwen met de dochter van een conservatieve politicus, wordt hun leven op z’n kop gezet. Met een bezoek van de toekomstige schoonfamilie in het verschiet, besluiten ze om hun levensstijl drastisch te verbergen. Kunnen ze de schijn hoog houden?

CAST

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Koen Crucke (Albin/Zaza) en Johny Voners (Georges).

Koen Crucke, die naar eigen zeggen de rol van zijn leven zal spelen als star performer ‘Zaza’. “La Cage Aux Folles is een meesterwerk van humor en menselijkheid. Ik ben bijzonder gelukkig dat Stany Crets mij voor de rol van Zaza gevraagd heeft. Het is een cadeau en tegelijk een uitdaging die ik 200% wil aangaan.” - Koen

Voor Johny Voners, vooral bekend als Xavier Waterslaeghers uit FC De Kampioenen zal het zijn allereerste musical zijn en ook de eerste keer dat hij samenwerkt met Koen Crucke en Stany Crets.  "In mijn vak zijn ontmoetingen zeer belangrijk. Voor de allereerste keer samenwerken met Koen Crucke als tegenspeler en met Stany Crets als regisseur is zo'n geweldige ontmoeting! In een musical spelen is ook bijna nieuw voor mij. Ik zing wel al jaren Aznavour, maar nu moet ik waarschijnlijk ook de beentjes heffen!” – Johny

Ook Daisy Thys, Manou Kersting, Greet Rouffaer, Matthew Michel, Lotte Steven, Florian Avoux en Sven Tummeleer schitteren op de planken in deze voorstelling.

Laurenz Hoorelbeke, Baptiste Vuylsteke, Kenny Verelst, Yannick Dijck, Rowan Kievits en Bart Aerts kruipen elk in de rol van Cagelle.

Het schitterend ensemble, met Leo-Alexander Hewitt, Helle Vanderheyden, Oonagh Jacobs, Jervin Weckx en Floris Devooght, maakt de cast van ‘La Cage Aux Folles’ compleet.

CREATIVES

Geen betere tijd om klassieker ‘La Cage Aux Folles’ van onder het stof te halen, moet regisseur van dienst, Stany Crets gedacht hebben. Het is vandaag immers 35 jaar geleden dat het stuk in première ging op Broadway. In die tijd was het taboe om een gay koppel op het podium te spelen maar misschien is het wel net die controverse die ervoor gezorgd heeft dat het stuk tot op de dag van vandaag nog steeds een succes is. In ‘La Cage Aux Folles’ ontvouwt zich een humoristisch, maar tegelijkertijd ook een integer verhaal over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren ‘wie je bent’, ongeacht je geaardheid.

Laurent Flament neemt de choreografie op zich en Ad Van Dijk is Musical Supervisor.

PRIJZEN*

Weekprijzen (donderdag + vrijdag): Tickets vanaf € 31 inclusief reservatie-, exclusief orderkosten. FRIENDSTICKET: inclusief 4 cat.1-tickets aan €132.

Weekendprijzen (zaterdag + zondag): Tickets vanaf € 36 inclusief reservatie-, exclusief orderkosten. FRIENDSTICKET: inclusief 4 cat.1-tickets aan €142.

BOEK NU UW VIP-ARRANGEMENT!

  • 3 consumpties naar keuze
  • Vestiaire
  • Programmaboekje (per 2 personen)
  • Parking in de INDIGO parking aan de Nationale bank


*kortingen zijn niet cumuleerbaar met Friendstickets, andere kortingen of kortingsacties.Foto's

Video's