William Boeva dolgelukkig met nieuwe job: “Eindelijk moet ik eens geen dwerg spelen!”

22 aug 2017

Er wacht William Boeva (27) een ­verrassende carrièreswitch deze ­herfstvakantie: hij gaat meespelen in de musical Pippi Zet de Boel op Stelten.

“Ik was zelf een beetje verrast, maar ik heb echt niet lang getwijfeld”, zegt Boeva. “Vooral omdat het een gewone rol is, ik ben niet gevraagd om een dwerg te spelen. Ik vind het fantastisch dat ik eindelijk eens een gewone rol aangeboden krijg. Daarenboven mag ik de slechterik spelen, samen met Bert Verbeke, we zijn een soort Kwak en Boemel-duo. Dus ik dacht: Oké, dat gaat echt wel ­plezant worden. Ik hou ervan uitstapjes te doen. Ik ben in de eerste plaatscomedian, maar ik wil ook graag acteren en presenteren, en ik wil nog zo veel mogelijk andere dingen geprobeerd hebben.”

Toch ligt een musical buiten de ­comfortzone van Boeva.

“Ik heb voor Ketnet wel al de Move ­tegen Pesten gedaan, dus ik heb al be­wezen dat ik een beetje kan zingen”, zegt hij. “Dit nieuwe project is een musical en het spreekt vanzelf dat ik hier ook ga moeten zingen. Niet heel veel, maar ik heb toch een superleuk nummer met Bert Verbeke. We zijn twee boeven die uit de gevangenis ontsnapt zijn en we moeten zo snel mogelijk op zoek naar geld om het leven te kunnen leiden dat we willen. Op die manier maken we Pippi Langkous een beetje het leven zuur, of zij ons. Het is maar hoe je het bekijkt.”

De Pippi Langkous-boeken van de Zweedse jeugdschrijfster Astrid Lindgren zijn al door verschillende generaties kinderen verslonden. “Ik heb nooit de boeken gelezen, maar ik heb wel naar de tv-serie rond dat gekke meisje met die springerige oranje vlechten gekeken, dus voor mij is dit ook wel een beetje nostalgie”, aldus Boeva. “Al moet ik ­eerlijk toegeven dat ze me vooral ­overtuigd hebben door te beloven dat we tijdens de repetities elke middag Zweedse balletjes zullen krijgen.” (lacht)

Free Souffriau speelt de titelrol voor de musical, en ze deelt het podium met enkele bekende namen zoals Peter ­Thyssen en Eline De Munck.

Pippi Zet de Boel op Stelten loopt van zaterdag 28 oktober tot zondag 5 november in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Stany Crets schreef de tekst, Ronny Mosuse de muziek.

Bron: Nieuwsblad