Voetbalicoon en enfant terrible Eric Cantona komt naar ons land met eigen ... zangshow: “Ga iets unieks creëren”

30 jan 2024

Eric Cantona komt op woensdag 3 april naar Antwerpen. Niet om zijn voetbalskills nog eens te showen, maar wél om te zingen. De Fransman zal optreden in Theater Elckerlyc in Antwerpen met zijn eigen show ‘Cantona Sings Eric’. Geen verrassing voor trouwe fans. Toen Cantona op 11 mei 1997 zijn Manchester United-shirt definitief aan de haak hing, verliet hij de voetbalwereld al als een rockster.

Eric Cantona. Een geniale aanvaller, maar naast het veld vooral bekend als een enfant terrible. Op 11 mei 1997 speelde hij zijn laatste wedstrijd voor Manchester United. Daarna ging de Fransman zowaar de artistieke toer op. Hij experimenteerde als schilder, schrijver van poëzie en fotograaf.

Het laatste ontbrekende stukje in zijn leven is muziek. In 2023 bracht de legendarische spits al het mini-album I’ll Make My Own Heaven uit met behulp van Universal Music, de grootste muziekuitgever ter wereld.

De oud-voetballer, die in Engeland vijf keer kampioen werd en in 2003 tot beste buitenlandse voetballer van het decennium werd verkozen, heeft met zijn muziekcarrière een duidelijk doel voor ogen: “Mijn enige doel is een moment met de fans, dit live-moment. We gaan iets unieks creëren, meer niet. Ik wil niet beroemd worden, ik was al beroemd toen ik geboren werd”, grapte hij al eerder.

Cantona live bezig zien kan op woensdag 3 april in Antwerpen. Ondersteund door een klassieke gitaar-piano-snaarcombo, zal Cantona het Theater Elckerlyc proberen te betoveren. De rauwe stem van Cantona wordt alvast gesmaakt. Zijn eerste tournee in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Ierland in oktober en november 2023, was succesvol.

Tickets voor het enige concert van Cantona in België zijn vanaf donderdag 1 februari te koop via ticketmaster.be.

Bron: hln.be