Verrassend: Stany Crets na 8 jaar terug op de planken

27 apr 2018

‘Meiskes & Jongens’ is geboren: een gloednieuw muziektheaterstuk dat in een ogenschijnlijk perfect gezin een pijnlijke affaire blootlegt. Het stuk werd geschreven door Arne Sierens, Raymond van het Groenewoud verzorgde de muziek. De cast staat nu al te popelen om het podium te betreden.

Karlijn Sileghem, bekend van onder andere ‘Katarakt’, speelt Tilly. Aan haar zijde staat Koen Van Impe als Philip, die onlangs nog opmars maakte als ‘steracteur-sterartiest’. Last but not least: Stany Crets als kolonel en beste vriend van Philip. Die regisseerde de laatste jaren vooral zelf tal van theater- en musicalvoorstellingen, maar voor dit stuk maakt hij na acht jaar een uitzondering en treedt hij zelf terug in de spotlights. “De dialogen, de muziek, het talent, én de belofte van Sébastien De Smet dat ik niet moet zingen of dansen, haalden me over de streep om nog eens op de planken te kruipen”, aldus Stany. 

Verhaal

Voor een rijke familie loopt alles “zoals in de boekskes”. Tot twee vriendinnetjes van een van de zonen op bezoek komen en blijkt dat hun vader een van hen reeds enige tijd kent. Opeens worden alle scheuren en barsten van het gezin pijnlijk zichtbaar. Samen met acht acteurs en drie muzikanten – die live op de planken een heel modern geluid van funk, rock en electronica brengen – krijgt het publiek echt het gevoel deel uit te maken van het ontspoorde tuinfeest aan de rand van het zwembad.

Bron: Het Laatste Nieuws