Triomfantelijke première voor ‘Mannen met Hakken’: Jo Hens en co transformeren van hetero naar drag queen

21 nov 2023

Met humor zo scherp als naaldhakken en uit het leven gegrepen drama veroverde de cast van Mannen met Hakken zondagavond het premièrepubliek in Theater Elckerlyc. Dankzij regisseur Manou Kersting evolueerden Jo Hens, Chris Van Espen, Sergej Lopouchanski, Bart Van Avermaet, Ivan Pecnik en Gert Botty van stoere kerels naar vrouwelijke drags. Het is een transformatie waar ze zelf wellicht nooit aan gedacht zouden hebben maar bij het publiek viel het bijzonder in de smaak. De lachsalvo’s waren niet van de lucht en de show op het einde groeide uit tot één groot feest.

De makers kozen voor pittige humor, waarbij ze zich niet de mond laten snoeren door woke-toestanden. “We moeten niet in een puriteinse wereld gaan leven”, motiveert Manou Kersting die keuze. “Op de duur mogen we om niets meer lachen. Terwijl humor juist een positieve zaak is, die deel uitmaakt van het overleven. We lachen hier met hetero’s die niet weten waar kruipen als ze moeten drags worden. We lachen niet met gays, wel met de situatie: we stoppen mensen te vaak in hokjes. Het mooie aan deze voorstelling is dat we drama en een maatschappelijk gegeven koppelen aan komedie en een knallende show.” En knallen deed het want hij het slotapplaus ging het dak er zowat af.

De voorstelling draait rond een cafévrienden van verschillende pluimage, die wekelijks bij elkaar komt om illegaal te pokeren. Even ongewild als onverwacht komen de mannen terecht in de wereld van extravagante drag queens, met als grote uitdaging zelf een show in elkaar te steken. En zo staan de stoere helden na veel oefenen met buitensporige pruiken en glimmende paillettejurken op het podium.

Mannen met Hakken is nog te zien tot en met 10 december in Theater Elckerlyc te Antwerpen. www.backstage-producties.be

bron: GVA

premiere