Theater Elckerlyc sluit de deuren tot eind december 2020

27 aug 2020

Geacht publiek,
Beste bezoekers en sympathisanten van THEATER ELCKERLYC,

Wat kijken we er naar uit om u terug te zien! Sinds vrijdag 13 maart worden we gescheiden door het Corona-virus en staat uw favoriete zitje in het theater leeg. Waar enkele maanden geleden nog theaterlichten brandden en artiesten de pannen van het dak swingden, ligt ondertussen een dun laagje stof te wachten om weggeblazen te worden door de eerste lachsalvo’s. Het theater mist jullie, wij missen jullie, de artiesten en acteurs missen jullie,…

Theater Elckerlyc - Lege zaal

Laat ons alvast beginnen met u enorm te bedanken voor uw flexibiliteit de afgelopen maanden bij het omboeken van uw ticketjes én voor de warme reacties die we van jullie mochten ontvangen. Het is dankzij jullie begrip en medewerking dat we op een comfortabele manier onze producties van het afgelopen seizoen een nieuwe plaats konden geven in de kalender.


Aan de vooravond van het nieuwe seizoen stellen we normaal gezien onze nieuwe producties aan u voor. Dit jaar loopt dat enigszins anders. Hoewel de Coronamaatregelen stelselmatig versoepelen hier en daar, blijven de mogelijkheden voor het theater eerder beperkt. Zeker voor een groot theater zoals het onze. Aan de lage capaciteit die op dit moment geldt, kunnen we u helaas niet het aanbod en de kwaliteit leveren dat u van ons gewoon bent.

We maken daarom, met spijt maar wel ter goeder trouw, de beslissing om de deuren van THEATER ELCKERLYC de komende maanden dicht te houden voor de grote producties, en dit minstens tot en met december 2020. Dat wil dus helaas ook zeggen dat er -voor het eerst in zes jaar- geen feestelijke Winterrevue zal komen en dat De Komedie Compagnie in het najaar geen nieuwe komedie zal brengen. Wat er wel te zien zal zijn in het theater valt momenteel af te wachten. We moeten u het antwoord op die vraag helaas nog schuldig blijven op dit moment bij gebrek aan perspectief.


De belofte die we u plechtig en met veel plezier maken, is dat we deze maanden van windstilte zullen gebruiken om een comeback te plannen die alles heeft waar we u graag mee verwennen: humor, sfeer, muziek, gezelligheid,… Van zodra de deuren van Theater Elckerlyc terug wagenwijd open mogen voor volle zalen, zullen we ze met een grote zwaai openzwieren en u terug in onze armen te sluiten. Laat ons nu al uitkijken naar dat moment, laat ons dromen en wensen, laat ons gezond blijven en gelukkig, zodat we de terugkeer van het theater met u kunnen vieren op de manier waarop u dat van ons gewend bent: één groot feest!

Met warme groeten,
Dirk Van Vooren & Nico Warrinnier & het ganse Elckerlyc-team

De directie van THEATER ELCKERLYC legt uit: