Musical Raymond van het Groenewoud in première

30 sep 2018

Heel wat bekend volk zondagavond in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Daar vond de première plaats van de musical ‘Meiskes & Jongens’ over een ogenschijnlijk perfect gezin dat een pijnlijke affaire blootlegt. Al keek het publiek vooral uit naar de muziek van Raymond van het Groenewoud.

In dit muzikale theaterstuk passeren heel wat songs uit de ondertussen al 40-jarige carrière van Raymond van het Groenewoud de revue. Inclusief een gloednieuwe titelsong van de grootmeester zelf. Voor de grootmeester, die zelf niet aanwezig kon zijn op zijn eigen première wegens andere verplichtingen, is dit een droom die uitkomt. “Ik ben diep ontroerd”, vertelde Raymond destijds tijdens de persvoorstelling. “Vooral omdat ik het niet gewoon ben dat andere mensen blijmoedig mijn liedjes staan te zingen.”

Scheuren en barsten

‘Meiskes & Jongens’ vertelt het verhaal van een rijke familie waar alles peis en vree verloopt. Tot een vriendinnetje van de zonen op bezoek komt en blijkt dat hun vader haar al een tijd wel heel erg goed kent. Een goed bewaard geheim komt uit en alle scheuren en barsten van het gezin worden opeens akelig zichtbaar ... met pijnlijke en humoristische situaties tot gevolg.

In de hoofdrol zien we Koen Van Impe, Karlijn Sileghem en Stany Crets. Die laatste regisseerde de voorbije jaren vooral zelf theater- en musicalvoorstellingen, maar voor dit stuk maakt hij na acht jaar een uitzondering en staat hij met veel plezier nog eens zelf op de planken te acteren. “De dialogen, de muziek, het talent, én de belofte van regisseur Sébastien De Smet dat ik niet moet zingen of dansen, haalden me over de streep om nog eens in de spotlights te staan”, aldus Stany.

Bron: Het Laatste Nieuws

Musical Raymond van het Groenewoud in première