Ketnet-Held Maureen wordt Sneeuwwitje: “Ik kan niet wachten om mijn prins vol op de mond te kussen”

10 apr 2019

Maureen Vanherberghen (31) speelt volgend jaar de hoofdrol in een gloednieuwe Vlaamse musicalversie van Sneeuwwitje. “Ik mag de prinses der prinsessen spelen”, jubelt de enthousiaste presentatrice van Q-Music, die staat te trappelen om haar prins te kussen.

Net op dag dat Assepoester in première gaat in Antwerpen, verklapt Maureen Van Herberghen dat zij de titelrol mag spelen in de opvolger Sneeuwwitje. De familiemusical debuteert in februari volgend jaar in de Antwerpse zaal Elckerlyc.

Sneeuwwitje is net als Assepoester een klassieker. Wanneer de koningin van haar magische toverspiegel hoort dat Sneeuwwitje het mooiste meisje van het land is, bedenkt ze een list om voor altijd verlost te zijn van Sneeuwwitje. De list mislukt en Sneeuwwitje komt terecht bij de zeven dwergen.

Het contrast kan voor Maureen niet groter zijn. Momenteel speelt ze nog mee in de Ketnet-musical Troep, die zich afspeelt op een vuil plein. In Sneeuwwitje is ze een echte prinses. “Sneeuwwitje was indertijd de allereerste film die ik ooit zag in de bioscoop. En de musical met Sanne en Chris Van Tongelen was een van de eerste die ik ooit beleefde in het theater. Liedjes uit die musical toen ken ik nu nog uit het hoofd! En nu mag ik zelf de prinses der Disney-prinsessen spelen. Een droom? Zeg nu zelf. Een vrouw die zalig mag rusten tot ze gekust wordt. Terwijl “de kabouterkes” effectief het huishouden doen. Hey ho! Die stiefmoeder neem ik er dan wel bij en ik zal haar spiegeltje met plezier opblinken”, lacht Maureen.

Niet zo preuts als Sanne

Meteen geeft de Ketnet-Held al aan dat er geen herhaling komt van het rampscenario twintig jaar geleden, toen Sanne weigerde om zich door haar prins te laten kussen. “Michiel De Meyer weet alvast dat ik daar geen probleem mee heb. In Troep kus ik hem vol op de mond. Dus laat die prins maar komen. Er zal zeker gekust worden”, verzekert Maureen.

Voor haar is het nog afwachten wie haar prins wordt. Waar Giovanni Kemper voor zijn rol in Aladdin vroeg om mee zijn Jasmine te mogen kiezen, deed Maureen dat niet. “Ik ben wel heel nieuwsgierig wie het zal zijn. Misschien moet ik het kiezen van de prins toch nog als extra clausule laten opnemen in mijn contract”, grapt Maureen, die zelf niet echt zit te wachten op een prins op het witte paard. “Dan had ik daar wel al naar gezocht. Vandaag hoeven meisjes, en prinsesjes in een musical, niet meer zo heel braaf te zijn. De musical blijft een heerlijk sprookje, maar wel met een eigentijds Sneeuwwitje. Maar dat is voor volgend voorjaar. Eerst geniet ik van het kijken naar Assepoester. En van mijn huidige rol in Troep, want die musical is zo leuk om te doen!”

De familiemusical Sneeuwwitje is vanaf 23 februari 2020 te zien in Theater Elckerlyc, waar vandaag ook Assepoester in première gaat.

Bron: Gazet van Antwerpen