Kamiel Spiessens lanceert na 25 jaar nieuwe single: “We moeten spijbelen voor het klimaat”

12 aug 2022

Kamiel Spiessens, het bekende typetje van komiek Chris Van den Durpel (61), is helemaal terug. Hij lanceerde een gloednieuwe song: ‘Spiessens Spijbelt’, gelijknamig met zijn aankomende theatertour. Hij liet het nummer in primeur horen bij ‘Radio 2 Zomerhit’ in Blankenberge.

Op 9 augustus verscheen er een oude bekende in Blankenberge. Een groene tuinjas met daaronder rubberen laarzen? Dat moet Chris Van den Durpel wel zijn, vermomd als zijn populaire typetje Kamiel Spiessens. Hij maakte zijn opwachting bij ‘Zomerhit’ en bracht daar zijn gloednieuwe single: ‘Spiessens Spijbelt’. “Het staat in de gazet, dus dan is het zeker waar. Er is iets met het klimaat en het weer doet nogal raar”, begon de lispelende tuinman.

Vijf jaar na ‘Allemaal Chris’ én 25 jaar na ‘Oesje’ kruipt Chris Van den Durpel opnieuw in de huid van zijn alter ego Kamiel Spiessens. In het najaar gaat ook zijn theatervoorstelling ‘Spiessens Spijbelt’ van start. Daar zal hij zijn eigen visie op het klimaat geven. Zijn andere populaire typetjes passeren er trouwens ook de revue: Snelle Eddy, Jimmy B. en Ronny King. “Er is misschien geen Planeet B, maar er is wel een Plan K”, klonk het bij de aankondiging.

Vrijdag 4 november in Theater Elckerlyc

KAMIEL SPIESSENS