James Cooke laat BV’s strippen in ‘Ladies Night’

14 aug 2018

De heetste komedie van het jaar. Zo omschrijft James Cooke de voorstelling Ladies Night, de theaterversie van The Full Monty waarmee hij komend najaar door Vlaanderen toert. Als producent, want naakt op het podium, dat laat hij aan andere BV’s over.

Aandachtige Antwerpenaren zagen de voorbij weken hoe James Cooke in verschillende stripclubs binnenglipte. Hij hoefde niet bepaald stiekem te doen. “Ik ben er geen vaste klant. Ik zocht gewoon de ideale locatie om de cast van Ladies Night voor te stellen. Dat is de theaterversie van de wereldbekende film The Full Monty. En in Amnesia vond ik de perfecte plek”, zegt producent James Cooke.

Ladies Night draait rond een groep arbeiders die hun job verliezen en zichzelf noodgedwongen tot lustobject bombarderen. “Dat betekent dat de acteurs naakt op het podium moeten. Ik dacht dat het moeilijk zou worden om de juiste cast te vinden, maar tot mijn verbazing wou iedereen die we vroegen meteen meedoen. Zelf meespelen? Ben je gek. Als ik in mijn blote op het podium sta, verkopen we geen ticket. Ik lijk op SpongeBob”, zegt Cooke lachend.

Jo Hens, Bart Van Avermaet, Ivan Pecnik, Chris Van Espen en Sergej Lopouchanski hebben minder schroom. Zij tonen hun glimmende torso, terwijl de kleren in het rond vliegen. “Ik amuseerde mij zo in De Wijkagenten en Aspe – met dezelfde producenten – dat ik meteen ja zei voor Ladies Night”, zegt Hens. “Het drong pas even later tot me door dat ik uit de kleren zou moeten. Ik ben ooit wel eens in een stripclub geweest, voor een vrijgezellenavond. Maar dit is niet iets dat ik elke week doe. Als lustobject zie ik mezelf zeker niet. Het is net omdat we nul ervaring hebben met strippen, dat het hilarisch zal zijn voor het publiek. En we gaan voor een absolute climax.”

Volledig naakt dus. Maar of de edele delen ook zichtbaar zullen zijn? “Regisseur Manou Kersting kreeg deze opdracht: Je moet met de familie naar de voorstelling kunnen gaan.”

Tickets & Info:www.elckerlyc.be/ladiesnight

Bron: Het Nieuwsblad

James Cooke laat BV’s strippen in ‘Ladies Night’