Herman Verbruggen en Walter Damen opgeroepen als jurylid in assisenzaak ‘De Sterrenmoord’

20 jun 2022

Is de beklaagde schuldig of onschuldig? Die loodzware taak rustte vanavond op de schouders van verschillende BV’s tijdens de première van het theaterstuk ‘Assisen 4 - De Sterrenmoord’ in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Met op de planken het acteurskoppel Bieke Ilegems en Erik Goossens. Zij staan als advocaat én procureur met gekruiste degens tegenover mekaar.

‘Assisen 4 - De Sterrenmoord’ vertelt het verhaal van de invloedrijke culinaire journalist Hubert Van Parijs die in zijn huis dood wordt aangetroffen. Aanvankelijk denkt men aan een natuurlijke dood, maar sectie wijst naar vergiftiging. Onderzoek leidt naar chef Lucien Valcke van het sterrenrestaurant Chez Lulu. Hubert plaatste kort voor zijn dood een recensie in de krant, waarin hij het restaurant betitelt als ‘ster-onwaardig’. Een artikel dat niet zonder gevolgen blijft: een dergelijke kritiek kan hem zijn ster, zijn reputatie en zijn restaurant kosten. Genoeg redenen om iemand te vermoorden? Het publiek zit op de eerst rij tijdens dit spraakmakend moordproces, inclusies flashbacks, en treedt ook op als volksjury. Op het einde van de voorstelling beslissen zij over schuld en onschuld

Naast Bieke Ilegems (advocaat) en Erik Goossens (procureur) spelen ook Kim Van Oncen, Tom Audenaert, Peter Thyssen, Manou Kersting, Frank Maes en Veerle Malschaert mee in dit stuk. Normaal zou Walter Damen de rol van procureur spelen, maar de bekende strafpleiter moest uiteindelijk verstek geven omdat het niet combineer was met zijn werk. “Ik ben op mijn limieten gestuit qua werk en hetgeen ik er kan bijnemen”, aldus Damen. En dus moest Uitgezonderd, het productiehuis van James Cooke, op zoek naar een vervanger en die vonden ze bij Erik. “Het is volgens mij één van de grootste uitdagingen van mijn leven om deze rol tot leven te brengen tegen de première van 18 juni”, zei de acteur onlangs. “Ik stond elke morgen al op om 5u, vanaf nu zal het om mijn tekst te leren zijn. Ik heb ook met Walter gesproken en hij heeft me enkele tips gegeven. En het gaat zo fijn zijn om op scène het verbale gevecht met mijn vrouw aan te gaan en te strijden voor elke stem van het publiek.”

‘Assisen 4 - De Sterrenmoord’ speelt nog tot en met 3 juli in Theater Elckerlyc in Antwerpen.

Assisen 4