Erik Goossens vervangt Walter Damen in ‘Assisen IV - De sterrenmoord’: “Niet combineerbaar met mijn werk als advocaat”

10 jun 2022

Erik Goossens (54) vervangt Walter Damen (50) in ‘Assisen IV - De sterrenmoord’. Dat heeft het theaterhuis Uitgezonderd. op woensdag zelf bekendgemaakt in een persbericht. “Ik ben op mijn limieten gestuit qua werk en hetgeen ik er kan bijnemen”, klinkt het bij de advocaat.

De advocaat, die ook te zien was in het VTM-programma ‘De verraders’, neemt met pijn in het hart afscheid van ‘Assisen IV, De Sterrenmoord’. “Ondanks het feit dat James Cooke naar mijn aanvoelen de vraag op het juiste moment stelde, heb ik toch moeten vaststellen dat dit niet combineerbaar is met mijn werk als advocaat. Ik ben op mijn limieten gestuit qua werk en hetgeen ik er kan bijnemen.” Hij vervolgt: “Op dat moment moet je eerlijk zijn met jezelf en je collega’s voor wie ik enorm veel respect heb. Het is een wonderlijk beroep en ik heb enorm genoten van de professionaliteit en intensiteit waarmee deze productie wordt aangepakt.”

James Cooke en Bob Jennes, de producenten van het stuk, kunnen op hun beurt alleen maar respect opbrengen voor de beslissing van Walter. “Je voelde dat het zware repetitieschema steeds moeilijker haalbaar was voor Walter. Hij is een op en top professional in alles wat hij doet en wou ook deze rol volledig naar zijn eigen stijl kneden. We hebben alleszins veel bijgeleerd van hem tijdens de repetities over hoe het er in een echte assisenzaak aan toe gaat en ook het script is nu tot in de puntjes uitgewerkt door hem. Zo blijft hij voor altijd een onderdeel van deze productie. We willen hem dan ook oprecht bedanken voor alle mooie en leerrijke momenten van de afgelopen weken.” aldus James.

Grote uitdaging

Walter Damen zal nu vervangen worden door Erik Goossens. Deze laatste mag nu dus de rol van procureur vertolken in het stuk. “Ten huize Goossens-Ilegems wordt Assisen toch al geademd nu Bieke Ilegems de rol van advocate op zich genomen heeft”, aldus Bob Jennes. Erik zag de uitdaging ook meteen zitten en was gelukkig ook nog beschikbaar. “Het is volgens mij één van de grootste uitdagingen van mijn leven om deze rol tot leven te brengen tegen de première van 18 juni. Ik stond elke morgen al op om 5u, vanaf nu zal het om mijn tekst te leren zijn. Ik heb ook met Walter gesproken en hij heeft me enkele tips gegeven. En het gaat zo fijn zijn om op scène het verbale gevecht met mijn vrouw aan te gaan en te strijden voor elke stem van het publiek.”

Voor Erik en Bieke is het al een tijdje geleden dat ze nog eens samen op de planken stonden. Eerder waren ze te zien in diverse succesvolle voorstellingen onder regie van Stijn Coninckx. En in 2014 werd het koppel nog eindwinnaar van het televisieprogramma ‘Dansdate’. In december vorig jaar wonnen ze ook nog ‘Snackmasters Kerst’.

‘Assisen IV, De Sterrenmoord’ gaat in première op 18 juni in Theater Elckerlyc te Antwerpen. 

ASSISEN 4