Dochters Gaston & Leo tot tranen toe bewogen bij première hommage musical: “Alsof papa terug op het podium staat”

23 jan 2024

De hommage musical voor Gaston & Leo werd zondag bij de première door luid gejuich onthaald door het premièrepubliek. Chantal Berghmans en Martine de Waegeneire, de dochters van Gaston en Leo, kwamen na afloop ontroerd op het podium om de cast te feliciteren. Met Warre Borgmans als Gaston en Jurgen Delnaet als Leo waren hun papa’s dan ook in veilige handen.

Martine was vol lof over de twee titelrolspelers. “Jurgen Delnaet en Warre Borgmans hebben dat supergoed gedaan! Die acteurs zijn echt top”, genoot Martine na. Dezelfde fiere gevoelens overheersten bij Chantal. “Ik ben zo trots! Ze doen het fantastisch goed en er zit veel tempo in. En het is redelijk waarheidsgetrouw. Het was alsof ik mijn papa weer op scène zag staan. De Warre, mijne papa, heeft dat fantastisch gedaan”, prees Chantal.

Ze waren ook blij met de manier waarop schrijvers Frank Van Laecke en Kobe Van Herwegen met het verhaal omgingen. “Ik had het emotioneel heel moeilijk, zeker op het einde. Ze brengen een eerbetoon maar proberen niet te imiteren. En ze brengen geen sketches. Dat is het mooie aan deze musical”, oordeelde Chantal. “Wat ze er zelf van zouden vinden? Als ze van hierboven meekijken, zouden ze dit eerbetoon de max vinden!” Bij die woorden kreeg Martine het opnieuw moeilijk. “Zeg seffens begin ik terug te Wenen. En het is natuurlijk vooral een musical met veel humor, de mensen moeten plezier hebben”, besloot Martine.

Bron Nieuwsblad.be

G&L