Antwerpse cabaretier Luc Caals stopt met liedjes André Hazes

16 mei 2019

Na veertien succesvolle jaren stopt cabaretier Luc Caals met de show Caals Zingt Hazes. Terwijl in de beginjaren nog een dikke tien voorstellingen per jaar werden gevraagd, zijn dat er nu nog maar een drietal. “Aan alles komt een einde”, zegt de Antwerpenaar.

Caals Zingt Hazes vindt nog één keer plaats: op zaterdag 22 juni 2019 om 20u in het Antwerpse Theater Elckerlyc. Daarna valt het doek over een voorstelling die al sinds 2005 loopt. Al zal Caals op andere shows nog wel liedjes van André Hazes brengen, belooft hij, zoals in de tournee die hij doet met collega Dennie Damaro. “Misschien dat ik over twee jaar wel volledig herbegin met Caals Zingt Hazes. Tegen dan zijn de mensen toch vergeten dat ik gestopt was.”

De cabaretier lacht als hij het vertelt. “Och, aan alles komt een einde. Toen ik in 2005 begon met de voorstellingen was het een overrompeling. Dat is nu niet meer het geval. Intussen heeft André Hazes junior het werk van zijn vader voortgezet. De mensen kunnen weer naar Nederland om Hazes te horen. Dan kan ik er beter mee stoppen. Dan heb ik weer wat meer tijd voor de kinderen en kleinkinderen.”

Met zijn 66 jaar heeft Caals de pensioengerechtigde leeftijd inmiddels bereikt. Maar een definitief afscheid van het podium zit er vooralsnog niet in. Deze zomer is hij te zien in het Fakkeltheater met ‘t Strand van Sint-Anneke. Caals staat ook nog twee keer in Blankenberge. “Ik ben met pensioen, maar ik weet niet wat dat wil zeggen”, grapt hij. “’Awel, gingde ni stoppen, vragen ze me voortdurend. Maar soms denk ik dat ik opnieuw aan mijn carrière begin. De mensen zijn nog niet van mij af.”

Bron: Gazet van Antwerpen

Antwerpse cabaretier Luc Caals stopt met liedjes André Hazes