Welkom terug #samentegencorona

Welkom terug in Theater Elckerlyc! 

Uiteraard blijft de veiligheid en gezondheid van ons publiek, onze crew, onze artiesten en onze medewerkers de absolute prioriteit.

Een voorstelling zal anders verlopen. We volgen hierbij nauwgezet de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad en hebben dan ook een aantal corona-maatregelen genomen.

#staysafe

Voor je bezoek:
 • We voorzien een duidelijk circulatieplan, voldoende ontsmettingszuilen en afstand tussen sociale bubbels.
 • Een mondmasker dragen hoeft niet voor kinderen jonger dan 12. Volwassenen en kinderen ouder dan 12 dragen wel een mondmasker.
 • Het ventilatiesysteem in de zaal zorgt ervoor dat er continu verse buitenlucht binnenkomt.
 • Voel je je ziek? Of heb je symptomen die op Covid-19 kunnen wijzen? Blijf dan alsjeblieft thuis.
 • Bestel je tickets zoveel mogelijk digitaal en per bubbel in 1 bestelling.
 • Bestellen kan zoals steeds op www.elckerlyc.be of via 070/691.002 (Max €0,30/min. Bereikbaar op maandag en donderdag van 10u tot 14u)
 • Tickets zijn niet terugbetaalbaar.
 • Check zeker na dat je de juiste tickets hebt. Er zijn veel tickets omgeboekt dus bekijk goed de datum en uur van je voorstelling.
 • Je nieuwe tickets voor de omgeboekte voorstellingen ontvang je één maand voor aanvang van de voorstelling. Indien je je nieuwe tickets nog niet hebt ontvangen kan je deze steeds aanvragen via info@ticketbalie.be. 
 • Het is mogelijk om je ticket om te boeken naar een andere datum, en dit tot één week voor aanvang van de voorstelling. Contacteer hiervoor info@ticketbalie.be.
 • Enkele dagen voor de voorstelling ontvang je een mail met instructies. Bij het betreden van het theater zal er een duidelijk circulatieplan voorzien voor de even en oneven stoelen. Volg hier de duidelijke pijlen tot aan je stoel.
 • Kom op tijd naar het theater. Het verkeer kan soms druk zijn en het duurt iets langer om iedereen zijn of haar plaats in de zaal toe te wijzen. Vanaf 1 uur voor de voorstelling gaan de deuren van de zaal open.
 • Tussen elke bubbel wordt een vrije plaats voorzien om de nodige afstand te bewaren.
Tijdens je bezoek:

CirculatieplanDe theaterzaal is ingedeeld in verschillende zones, deze werkwijze zorgt ervoor dat u zo weinig mogelijk mensen gaat kruisen van andere zones. Op deze manier houden we het voor iedereen zo veilig mogelijk.

Gelieve de instructies van onze medewerkers nauwkeurig op te volgen en het eenrichtingsverkeer in het gebouw te respecteren.

Het overzicht van de verschillende ingangen, zones en looproutes:

Rij en Stoelnummer Ingang Looproute
Rij 1 tot Rij 16, met de oneven stoelen 1 tot 31 B ROZE
Rij 1 tot Rij 16, met de even stoelen 2 tot 30 C GEEL
Rij 17 tot Rij 32, met de de oneven stoelen 1 tot 31 A ORANJE
Rij 17 tot Rij 32, met de de even stoelen 2 tot 30 D GROEN

 

 

 

 

 

Circulatieplan_Gevel

Na de voorstelling willen we je vragen te blijven zitten tot een van onze medewerkers een signaal geeft zodat rij per rij kan vertrekken. Iedereen verlaat de zaal langs dezelfde deur waarlangs hij binnenkwam.

VOORGEVEL:

Plattegrond_Circulatieplan COVID-19_Voorgevel

INKOM / FOYER:

Plattegrond_Circulatieplan COVID-19_Inkom / Foyer

THEATERZAAL:

Plattegrond_Circulatieplan COVID-19_Theaterzaal

Ontsmet je handenOntsmet je handen bij het binnengaan van het theater. Aan elke ingang worden er uitgebreide ontsmettingsmogelijkheden voorzien.

Tussen de voorstellingen wordt de volledige zaal en foyer grondig ontsmet.

Draag een mondmaskerMondmaskers zijn verplicht in het theater (uitgezonderd voor kinderen onder 12 jaar).

Op geen enkel moment mag het mondmaskers worden afgezet tijdens uw bezoek in het theater. Wij vragen ook uitdrukkelijk om het mondmasker correct te dragen, dus zowel mond als neus moeten volledig bedekt zijn.

Indien deze maatregel niet correct wordt nageleefd, kan de toegang tot de zaal worden ontzegd.

De foyer van het theater is ingericht om het eenrichtingsverkeer van het circulatieplan uit te kunnen voeren. 

Hierdoor is de bar en vestiaire gesloten. De toiletten blijven toegankelijk, gelieve hiervoor de juiste signalisatie te volgen voor een vlot en veilig verloop.

De vestiaire is gesloten. Je mag je jas meenemen in de zaal en de lege stoelen rondom je zitplaats gebruiken om je jas neer te leggen.

Aan de bar bestellen of iets consumeren in de foyer kan voorlopig niet.

Eigen drank meenemen in de zaal is ten strengste verboden! Het mondmasker moet namelijk te allen tijde opgehouden worden, hierdoor is het niet mogelijk om dranken of voedingswaren te consumeren tijdens uw bezoek.

De toiletten blijven toegankelijk tijdens uw bezoek in het theater. 

Om de toiletten veilig te bereiken volgt u de signalisatie in het gebouw. Respecteer het eenrichtingsverkeer op de trappen naar het toilet. Geef elkaar voldoende ruimte en blijf op een afstand wachten indien het maximum aantal personen dat toegelaten is in de ruimte is bereikt.

Doorspoelen van het toilet moet met gesloten deksel.

Na het gebruik van het toiletbezoek is het verplicht uw handen te wassen met water en voldoende zeep. Het afdrogen van de handen moet met papieren doekjes. 

De kassa blijft geopend indien zich problemen voordoen met uw tickets. 

We raden aan om zoveel mogelijk de tickets online te bestellen en ons telefonisch of via e-mail te bereiken. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat er zich geen opstopping voordoen aan de kassa.

Staat er toch een wachtrij aan de ingang of de kassa? Hou dan afstand door de signalisatie en het advies van onze medewerkers op te volgen.

Na je bezoek:
 • Na de voorstelling willen we je vragen te blijven zitten tot een van onze medewerkers een signaal geeft zodat rij per rij kan vertrekken. Iedereen verlaat de zaal langs dezelfde deur waarlangs hij binnenkwam. 
 • Volg de instructies van ons personeel duidelijk zodat we iedereen op een veilige en aangename manier naar buiten kunnen loodsen.
 • We hopen dat je hebt genoten van de voorstelling en horen graag je feedback via info@elckerlyc.be.

Heb je nog vragen?

Surf naar https://www.info-coronavirus.be/nl of bel 0800/14.689.