OP DAGREIS MET THEATER ELCKERLYC!

Door het gigantische succes van de spektakel musical 40-45, waar iedereen versteld staat van de technologische snufjes, is er steeds meer vraag om naar de spectaculaire musical SOLDAAT VAN ORANJE te gaan in Nederland. Door deze toenemende vraag heeft Theater Elckerlyc besloten om een busreis te organiseren voor zijn bezoekers en sympathisanten op zondag 16/06/2019.

PRAKTISCH

Voorstelling Soldaat van Oranje op zondag 16/06/2019 om 14u00 in de TheaterHangaar te Katwijk aan Zee (NL).

Inbegrepen in onze formule van € 126 p.p. is:

  • Busvervoer met de luxe autocar van Reizen Lauwers
  • Categorie 1 ticket
  • Backstage rondleiding na de voorstelling
  • Eén warme avondmaaltijd (excl. dranken)


We voorzien 3 opstapplaatsen:

- 10u00 @ Theater Elckerlyc - Frankrijklei 85-87, 2000 Antwerpen (de foyer van het theater zal geopend zijn vanaf 09u00)

- 10u30 @ P+R Keizerhoek - Bredabaan 4773, 2900 Schoten (Over de Carrefour van Schoten, naar de Tennisclub Olympia)

- 11u00 @ Parking Station Noorderkempen - Oudaenstraat, 2960 Brecht

Twee weken voor de voorstelling wordt er nog een definitieve planning en praktische e-mail verzonden.

HET VERHAAL

De voorstelling die geschiedenis schrijft

Soldaat van Oranje – De Musical vertelt het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Deze theaterproductie neemt u mee langs de gevolgen van Erik ́s imponerende keuze, tijdens een van de belangrijkste hoofdstukken van onze vaderlandse geschiedenis. 

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, heeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan 23-jarige jongens realiseren zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen staanop scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken... Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Steek je je kop in hetzand en studeer je door? Of kies je doelbewust voor de vijand?

TheaterHangaar op Vliegveld Valkenburg te Katwijk (bij Leiden)

De voorstelling speelt zich af in een 360 graden draaiende zaal in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg, in Katwijk bij Leiden. De theaterzaal, die speciaal voor deze voorstelling is gebouwd, draait van decor naar decor, begeleid door enorme projecties. Alle scènes hebben zo hun eigen set: de studentensociëteit Minerva, het Kurhaus en zelfs een echte zee, waar de Engelandvaarders via het strand ontsnappen en waar ze hun beroemde landingen maken. Ook de landingsbaan van het vliegveld is onderdeel van het decor.

De theaterzaal biedt ruim 1.100 stoelen en verder beschikt het theater over een foyer, een sfeervolle brasserie en een Bordes. De TheaterHangaar ligt achter de duinen in de gemeente Katwijk en is daarmee via de A44 goed bereikbaar en biedt parkeerfaciliteiten op de landingsbaan voor het theater.

Soldaat van Oranje - De Musical ging op 30 oktober 2010, toen in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Beatrix, in première in het grootste theaterdecor ooit gebouwd. Soldaat van Oranje – De Musical werd op 31 december 2013 de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis. Tijdens het Musical Awards Gala 2016 werd Soldaat van Oranje – De Musical voor de tweede keer bekroond met de AD Publieksprijs Beste Musical. Sinds de première is elke voorstelling uitverkocht en heeft de productie inmiddels meer dan 2,5 miljoen bezoekers ontvangen. Fred Boot, producentvan NEW Productions: ‘De surrealistische getallen duizelen ons, maar vertellen ook dat Nederland het verhaal van ErikHazelhoff Roelfzema nog altijd omarmt’.

Meer info: soldaatvanoranje.nl
Foto's

Video's