Hugo Sigal straalt als relnicht in Elckerlyc, maar Nicole mist geen enkele repetitie of voorstelling: “Ik doe niets zonder haar”

23 sep 2022

Antwerpen - Hugo Sigal die als een heuse relnicht probeert om Luc Caals en Dirk Van Vooren elegante danspasjes aan te leren: Nicole is niet de enige die schaterlacht bij dat hilarische beeld. Ook nadat vorig jaar dementie bij haar werd vastgesteld, vergezelt ze Hugo bij elke repetitie én voorstelling van de nieuwe komedie Het spook van de operette.
-Guy Van Vliet

Nicole en Hugo waren peter en meter toen Dirk Van Vooren ruim tien jaar geleden De Komedie Compagnie opstartte. Dit jaar ging het gezelschap op in Backstage, waarin ook het productiehuis van James Cooke werd ondergebracht. En bij de allereerste productie zijn Nicole en Hugo opnieuw van de partij. Hugo op het podium, terwijl Nicole alles op de voet volgt vanop een rustig plekje.

“Dirk en Luc zijn vrienden. Toen ze me vroegen om mee te spelen, zei ik meteen ja, nog voor ik wist welk stuk het zou worden. Maar ik doe niets zonder Nicole. Ze is altijd bij mij geweest, en dat zal altijd zo blijven”, benadrukt Hugo. Ook nadat vorig jaar dementie bij haar werd vastgesteld, is Nicole er altijd bij. “Ik wil haar niet alleen laten. Tijdens de repetities zou ik me niet kunnen concentreren als zij thuis zou zitten. Ze is bij elke repetitie en ze gaat mee naar elke voorstelling. Alleen dan kan ik me laten gaan”, klinkt Hugo formeel.

Zich laten gaan, dat is wat Hugo volop doet in Het spook van de operette. Dirk Van Vooren en Manu Jacobs schreven het nieuwe stuk, over twee neven (Luc Caals en Dirk Van Vooren) die plots te horen krijgen dat ze ongewild eigenaar worden van een vervallen operettetheater. Tot overmaat van ramp kunnen ze geen stap verder zonder de goedkeuring van hun derde neef (Hugo Sigal), en dat blijkt nogal een vreemde vogel.

“Ik speel een overdreven homo”, verklapt Hugo. “Ik ga er volledig voor, het mag er helemaal over zijn. Er zijn momenten waarop ik me afvraag waar ik aan begonnen ben. Ik sta naast Caals en Van Vooren, dat zijn dé komieken, dus ik moet het hoofd boven water zien te houden. Daar komt bij dat het een zware rol is. Ik sta het volledige tweede deel van de voorstelling op het podium. Ik voel nu dat ik 75 ben! Maar ik amuseer me te pletter met deze fantastische ploeg. En voor het publiek wordt het schaterlachen.”

Het spook van de operette, van 7 tot 30 oktober in Theater Elckerlyc.

Het spook van de Operette